Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kennelin esittely

Kennelin toiminnan takana ovat Jani ja Outi Laitinen. Perheeseemme kuuluu myös 2011 syntynyt tyttäremme Essi. Tällä hetkellä koirakantaan kuuluvat kaksi itäsiperianlaikaa, kaksi jämtlanninpystykorvaa, kaksi whippetiä sekä saksanmetsästysterrieri.

Asumme Ruokolahdella, Salosaaressa. Koirilla on tilavat tarhat ja kopit ja lisäksi pihaamme kiertää "riista-aita", johon koirat pääsevät joka päivä juoksemaan ja peuhaamaan. Tarkoituksenamme on kasvattaa rodunomaisia, riittävän metsästysinnon omaavia sekä terveitä ja tervepäisiä koiria. Kokeissa ja näyttelyissä kilpaillaan niin paljon kuin koiralla edellytyksiä on, mutta vähintään valiotuminen on tavoitteena. Kennelnimi on myönnetty 2014 ja kasvattajasitoumus on allekirjoitettu.

Janilla juuret harrastukseen ovat koko elämän mittaiset. Kotona Jälkölässä vanhemmat Leila ja Jukka Laitinen ovat kasvattaneet vuosikymmeniä Ketturinteen kennelin nimissä ajokoiria, terrierejä ja mäyräkoiria. Ensimmäisen kerran metsällä olen ollut 3 vuotiaana ja metsästäjäntutkinnon olen suorittanut 9 vuotiaana. 15 vuotiaana aloin kantaa kivääriä hirvimetsällä, alussa passimiehenä ja vuonna 2009 otin ensimmäisen oman koiran hirvenpyyntiin. Koira on meillä edelleen eli kyseessä on itälaika Riemulan Nadja. Oman koiran myötä hirvijahti-alueet ovat vaihtuneet vilkkaan valtatien reunoilta rauhallisemmille seuduille Puumalan Viljakansaareen, jossa on aivan mahtava alue ja metsästysporukka harrastaa. Harjoitusmaastona alue korkeuseroineen takaa kesäisten polkupyörälenkkien jälkeen koiralle kestävän kunnon syksyn koitoksiin. Tuomarioikeudet Janilta löytyy Hirv, Hirv-J, Karh, Ajok, Beajk Keajk. Tosin viime vuosina ajokoiran puuttumisen vuoksi ei ole ollut intoa ajokokeisiin vaan pääpaino on ollut hirvikokeissa/koirissa.

Outilla innostus hirvikoiraharrastukseen on lähtenyt puhtaasti isännän kautta. Alussa kävimme yhdessä koiria treenaamassa ja opettelemassa tutkan käyttöä. Siitä se sitten lähti. Metsästyskortti löytyy ja Hirv, Hirv-J ja karh tuomari oikeudet on saatu syksyllä 2014. Useammassa kokeessa on koiria ollutkin  ohjaamassa perheemme kauniimpi osapuoli, joten se on tuttua puuhaa. Onnistumisia ja kokemuksia on karttunut jo monenlaisista metsäpäivistä. Outin sydäntä lähellä ovat myös maastokisat ja näyttelyt vinttikoirien kanssa. Outi on myös meillä se, joka hoitaa koiriemme perus- ja käytöskoulutuksen. Essi taas siedättää koirat lapsiin jo pennusta pitäen;)

Yhteystiedot, joista meidät tavoittaa:

Jani  Puh: 0503078025 ja e-mail: jani.e.laitinen@gmail.com

Outi  Puh: 0503081098 ja e-mail: outi.m.laitinen@live.com

 

Kuvia meiltä

 

Jani ja Emma                                 Essi ja Emma

 

 

 

©2019 Kelmikulman kennel - suntuubi.com