Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

29.9.2015

Nadja kävi 26.9. Keiteleellä Kalinka haukuissa. Tulokseksi tuli Hirv 2, 61p. Sijoitus 6/13. Koira työskenteli täyden erän ilman yhteydenottoja ja haukkuaikaa tuli 298 minuuttia. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Haukussa oli vasaporukka joka ei ollut suostunut ottamaan karkkoja ja karkkomatkat jäi 0,3km. Välillä voi koe mennä tälläkin tavalla pilalle. Mutta positiivista on, että tulos ei johdu koiran huonoudesta.

7.9.2015

Kiirettä pidellyt ja sivujen päivitys jäänyt luvattoman huonolle. Koitetaan taas terhakoitua ja ruveta hoitamaan hommaa.

Päällimmäisinä uutisina tulee mieleen, että meille muutti kesällä Sippolasta Laaksosen Jaanalta saksanmetsästysterrieri pentu. Sain äskettäin lisättyä tuonne koirat osioon. Kuva tulee kunhan kerkeän siirtämään koneelle.

Ja eilen Nadja haukkui Kouvolassa viimeisen ykkösen 80,5p. Näinpä meilläkin on ensimmäinen kaksoisvalio koira!!! Yhteydenottojen puuttuessa Nasu jäi vielä erän jälkeen metsään ja kahden ylityötunnin jälkeen hirvellä kävi joku äksidentti ja toinen etujalka katkesi. Kytkeminen tehtiinkin sitten neljän ylityötunnin jälkeen kaadolla.

6.4.2015

Kevät on tänä vuonna ollut sen verran leutoa ja vähä lumista, että supien löytäminen on meinannut tuottaa harmaita hiuksia. Kerettiin pääsiäisen aikana kuitenkin neljä supia yllättämään pesästä, ennen kun taas kerkesivät paikkaa vaihtamaan. Flunssa iski vielä sotkemaan, joten saa nähdä jäädäänkö vaatimattomaan 12 supin saaliiseen tänä keväänä.

17.3.2015

Viikonloppuna ajelulla Kainuussa Puolangalla ja mukaan tarttui uusi asukas kenneliin, itäsiperianlaika narttu Vihakosken Pirjo. Pirjo on Vihakosken Ringon ja Varjagin Kiran jälkeläinen. Pentu valikoitui mukaan omatoimisuutensa perusteella (lähti yksin pihasta metsään 7 viikon iässä). Luonne on muutenkin vahvan oloinen ja Pirjosta odotetaan kenneliin jalostusnarttua, jolla olisi kanttia myös karhutyöskentelyyn. Tulevaisuus näyttää sitten miten käy.

7.2.2015

Vuoden 2015 näyttelyt avattu. Käytiin Virolahdella ryhmänäyttelyssä Kalen kanssa ja junnuluokan H sieltä tuli, niin kuin vähän odotettiinkin. Seuraavaksi mennään varmaan elokuussa sitten ennen kauden alkua, kun ikääkin on se 15kk.

2.2.2015

Pinja muutti uuteen kotiin Mäntsälään. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyttiin, ettei se ehkä ole aivan jalostuskoira-ainesta ja kun hyvä ja harrastava koti löytyi helposti, niin päädyttiin tähän ratkaisuun. Uudessa kodissa Pinja pääsee ykkös-hirvikoiran virkaan ja on varmasti siinä hommassa edukseen.

Samalla reissulla meille muutti rouvan tahdosta Armi koira. Armista lisää koirat osiossa.

1.1.2015

Vuosi on taas vaihtunut ja on aika latailla akkuja hirvikoira-rintamalla. Nyt rentoudutaan jänis- ja luolametsällä, lenkkeillään, käydään ehkäpä parissa näyttelyssä ja odotellaan tulevaa kautta. Mennyt vuosi oli ihan mukava. Tässä lyhyt yhteenveto kaudesta:

Emmalla startattiin yhteen kokeeseen, jossa ratkottiin rhy:n mestaruus. Tuloksena 86,5p. sij: 3/15. Jos Emma olisi erän jälkeen antautunut kiinni sen sijaan, että kävi 15m päässä katsomassa että vitti se onkin ukko mikä öhkii ja olisi jättänyt palaamatta haukkumaan, olisi voitto tullut meille. No haukkumaanhan se on tarkoitettu. Kaatoja Emmalle tuli tänä vuonna 5kpl. Emman koeura on ainakin toistaiseksi tässä ja keskitytään pelkästään metsästämään, johon Emma onkin loistava meidän Saimaan ympäröimällä alueella, koska se ei ui, vaikka näkeekin hirven vedessä.

Nadjasta tuli MVA. Viimeistä ykköstä metsästettiin vielä vuoden lopussakin, mutta ei onnistanut tällä kertaa kaksoisvalioksi asti. Jukka kävi Nadjalla laikanarttujen sm-kisoissakin, mutta sielläkään ei ollut onni myötä, vaan hakupisteille jäätiin. Nadjalle taidettiin muistaakseni ampua 1 hirvi tänä vuonna.

Pinja alkusyksyn tuijottelun jälkeen sai äänensä avattua ja teki sellaisiakin töitä tänä syksynä, että ensi vuodelta odotetaan paljon. Tämän syksyn saldoksi jäi yksi ykkönen ja yksi kaato.

Kalevi kävi ainoastaan hirvettömissä maastoissa ulkoilemassa. Annettiin pojan kasvaa rauhassa. Ensi syksynä otetaan sitten tosissaan. Ilman riistakontakteja on  tuosta muodostunut jo sellainen tuntuma, että siitä saattaa ihan hirvikoira kehittyä, mutta ensi syksyhän sen sitten näyttää.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2015!!!

31.12.2014 Outi kävi vielä vuoden viimeisenä päivänä tuomaroimassa nuorelle 9 kuukauden ikäiselle jämttille 94,5 pistettä pitkässä kokeessa.

30.12.2014

Hirvikoira kausi 2014 alkaa olla taputeltu. Vielä aivan kauden lopussa haettiin Nadjalle viimeistä ykköstä, mutta toisessa kokeessa ei vaan hirveä löytynyt ja alun lyhyiden hakulenkkien myötä hakupisteet jäi pieniksi, vaikka sitten lopussa teki parin tunnin lenkin. Toisessa kokeessa taas löyty hirviä kahdetkin, mutta ei olleet haukun tarpeessa ne elukat ja niin päivä meni kuntoillessa. Ensi syksynä sitten paremmalla tuurilla ja lauhemmassa kelissä. Outi oli samassa kokeessa tuomarina toiselle koiralle, jonka koesuoritus kaatui valitettavasti tutkaongelmiin.

©2019 Kelmikulman kennel - suntuubi.com